Hoe heette die ene ICT’er ook alweer? Je weet wel, die ene die altijd met van die goede en creatieve ideeën komt. Hij is regelmatig op netwerkbijeenkomsten. Je kan ‘m niet missen, hij heeft altijd een blauw jasje aan.

Namen onthouden gaat mij slecht af, eigenlijk is dat altijd zo geweest. En ik kom er steeds meer achter dat ik niet de enige ben. Details daarentegen ontgaan mij zelden. En ook daar ben ik niet de enige in. Op een drukbezochte netwerkbijeenkomst vroeg iemand of ik een goede ICT’er kende? In dit geval wist ik de naam wel en kon ik deze ook doorgeven, maar met ruim honderd deelnemers was het voor mijn gesprekspartner lastig alle badges te lezen. Ik kon hem alleen helpen door samen met hem de hele zaal door te struinen op zoek naar de ICT’er.

Sindsdien ga ik voor het detail en loop ik met een klein badeendje op mijn revers. Ik had niet verwacht hier zo veel reacties op te krijgen. Tijdens gesprekken leg ik uit dat ze mijn naam niet hoeven te onthouden, als ze maar weten dat ‘die man met dat badeendje’ goed is in grafische vormgeving en communicatie. En ja, dat eendje is ook een vorm van communicatie.

Tegenwoordig word ik tijdens netwerkbijeenkomsten sneller herkend. Mensen weten mij makkelijker te vinden omdat ze gehoord hadden dat ze voor hun specifieke vraag terecht kunnen bij ‘die man met dat badeendje’. Ze hoeven, als ze mijn naam al zouden onthouden, niet te speuren naar de juiste badge. Ze hoeven alleen maar op zoek naar een geel badeendje.

Heb jij ook een tip hoe je goed gevonden wordt, dan hoor ik dat graag van je. Stuur een mailtje naar peter@idee-vormers.nl